MIN HISTORIE

Som det gælder for så mange andre målmænd, var det en tilfældighed at jeg endte med at blive mit holds målmand. Jeg spillede i Karlslunde IF og vores normale målmand var blevet syg. Jeg husker ikke præcist hvorfor valget lige faldt på mig, måske var jeg for ringe som venstre back, men vil skulle ihvertfald spille mod Greve IF som var vores arvefjende og en væsentligt større klub. Normalt tabte vi med et tocifret resultat, men jeg stod en god kamp og viste et talent for det at forhindre modstanderen i at score. Vi tabte kun med 4 mål, og efter den kamp blev jeg fast mand i buret.

Som 15-årig blev jeg af mine klassekammerater “lokket” til at skifte klub for at spille sammen med dem i Greve IF. Det husker jeg som værende en svær beslutning at tage, da jeg så skulle forlade de trygge rammer i Karlslunde IF, hvor jeg både spillede fodbold og badminton. Men der var ikke tid til begge dele.

I Greve arbejde jeg hårdt og nød at spille fodbold. Efter ungdomsårene tilkæmpede jeg mig en plads på klubbens 1. senior hold som den gang spillede i 2. division. Jeg udviklede mit spil mere og mere og klarede det så godt, at Klaus Berggren fra Lyngby Boldklub fik øje for mit talent, og inden længe blev jeg købt af Lyngby boldklub. Sikkert for et beskedent beløb og et par flasker gode Italienske vin.
Sammen år (1992) blev jeg som 2. målmand i Lyngby Boldklub dansk mester og det gav blod på tanden til at ville give Elite fodboldlivet en chance. Nedenfor kan du se hvad det sidenhen udviklede sig til.

1986 – 1992 Greve IF (2. division)
1992 – 1994 Lyngby Boldklub (1. division)
1994 – 1997 Næstved (Faxe Kondi Liga)
1997 – 1999 Ølstykke (1. division)
1999 – 1999 AC Ballerup (Danmarksserien)
1999 – 2001 Lyngby FC (SAS-liga)

Da jeg i 2001 indstillede min aktive fodboldkarriere, valgte jeg ret hurtigt at forsætte i fodboldverdenen som målmandstræner. Jeg følte at den erfaring som jeg havde fået igennem min egen karriere, var noget jeg kunne bruge i uddannelsen af kommende generationer af dygtige unge målmænd.

Jeg vendte derfor tilbage til Greve IF hvor jeg startede som målmandstræner for deres 1. senior målmænd. Ikke så længe derefter blev jeg samtidigt også målmandstræner i SBU på kvindesiden hvor jeg arbejdede med udvalgte målmænd. Målmandstræner karrieren tog fart, og her nedenfor kan du se i hvilken retning den har gået:

KLUBBER

2002 – 2003 Målmandstræner i Greve IF (Danmarksserien)
2004 – 2006 Målmandstræner i Herfølge (SAS-liga)
2007 – 2010 Målmandstræner i AB
2011 – 2015 Målmandstræner i FC Vestsjælland
2017 – 2018 Målmandstræner i Lyngby Boldklub
2019 – Nu     Målmandstræner i Brøndby IF

SBU

2002 – 2004 Kvinde Målmandstræner 

DBU

2004 – 2008 Kvinde Målmandstræner

I 2004 ringede Peter Bonde, min træner fra min tid som spiller i Næstved, til mig og spurgte om jeg kunne være interesseret i at arbejde som Instruktør på DBU’s nye målmandstræner uddannelse.

Jeg skal indrømme at jeg ikke brugte lang tid på at overveje dette jobtilbud. Jeg havde siden Peters og mine veje skiltes i Næstved uddannet mig til lærer, så undervisning var blevet en stor del af mit liv. Så det at skulle være instruktør og dermed undervise fremtidige målmandstrænere var et perfekt match.

Jeg har siden 2004 være instruktør på DBU’s M0, M1 og M2 uddannelser og har efterhånden været med til at afholde en del uddannelser.

CIVILT

EDB – Assistent

Lærer

 

FODBOLD

DBU – M1

DBU – M2

DBU T-Træner

UEFA Goalkeeper Advanced

 

ANDRE

DIF Coaching Niveau 1

Claus Fallentin